Culinary Turn

Aesthetic Practice of Cookery
(in collaboration with Anneli Käsmayr and in editorial cooperation with Raphaela Reinmann)

Kitchen, cooking, nutrition, and eating have become omnipresent cultural topics. They stand at the center of design, gastronomy, nutrition science, and agriculture. Artists have appropriated cooking as an aesthetic practice – in turn, cooks are adapting the staging practices that go with an artistic self-image. This development is accompanied by crisis of eating behaviour and a philosophy of cooking as a speculative cultural technique. This volume investigates the dimensions of a new culinary turn, combining for the very first time contributions from the theory and practice of cooking.

29,99 € *

2017-05-15, 328 Seiten
ISBN: 978-3-8376-3031-2

Sofort versandfertig,
Lieferzeit 3-5 Werktage innerhalb Deutschlands

Preise inkl. Mehrwertsteuer. Versandkostenfreie Lieferung innerhalb Deutschlands, für Ausnahmen siehe Details.

Mengenrabatt

Weiterempfehlen

Nicolaj van der Meulen

Nicolaj van der Meulen, University of Applied Sciences and Arts – Northwestern Switzerland, Switzerland

Jörg Wiesel

Jörg Wiesel, University of Applied Sciences and Arts – Northwestern Switzerland, Switzerland

»Dass ästhetisches Leben nicht ohne ethische, moralische, politische und soziale, also humane Grundlagen möglich ist, vermitteln die Autorinnen und Autoren in überzeugender [...] Weise.«
Jos Schnurer, www.socialnet.de, 31.05.2017
Besprochen in:
hotelstyle & gastro, 12 (2016)
www.zeit.de, 04.06.2017, Daniel Sigge
Autor_in(nen)
Nicolaj van der Meulen / Jörg Wiesel (eds.)
weitere Beitragende
Edited by Raphaela Reinmann.
Buchtitel
Culinary Turn Aesthetic Practice of Cookery
(in collaboration with Anneli Käsmayr and in editorial cooperation with Raphaela Reinmann)
Verlag
transcript Verlag
Seitenanzahl
328
Ausstattung
kart., durchgängig farb. Abb.
ISBN
978-3-8376-3031-2
DOI
10.14361/9783839430316
Warengruppe
1729
BIC-Code
JFCV HPN
BISAC-Code
SOC022000 PHI001000
THEMA-Code
JBCC4 QDTN
Erscheinungsdatum
2017-05-15
Auflage
1
Themen
Ästhetik, Esskultur
Adressaten
Design, Cultural Studies, Philosophy, Art Studies
Schlagworte
Culinary Turn, Aesthetic Practice, Gastronomy, Nova-regio-cooking, Nutrition, Culinary Arts, Convivium, Culture, Aesthetics, Food Studies, Cultural Studies

Unsere Website verwendet Cookies, um bestimmte Funktionen bereitzustellen.

Datenschutzerklärung